Par fra Kolding: Forny forholdet med parterapi

Vi bør passe og pleje de ting, vi holder af. Det gælder for vores bil, blomster, kæledyr og ikke mindst vores forhold. Ligesom bilen har godt af at komme til service, så den ikke pludselig bryder sammen, kan vores parforhold have godt af et ”eftersyn” i form af parterapi. Passer vi ikke på forholdet, kan det let køre af sporet, og vi kan miste forbindelsen til hinanden.

Gennem personlige samtaler tilbyder jeg parterapi, så I atter kan få jeres kærlighedsliv tilbage på sporet. 

 

Sådan foregår parterapi

Jeg har igennem flere år udbudt parterapi til par fra hele Sydjylland. Mine døre er således åbne for par fra både Vejen og Kolding, som har brug for parterapi og en snak om kærlighedens udfordringer. 

Med speciale i det senmoderne familieliv, herunder ægteskab, børn og samlivsproblemer, gør jeg en stor dyd ud af, at se jer som en fælles enhed bestående af to individer, der kan have forskellige perspektiver på og holdninger til ’det gode liv’. I vil i parterapi hos mig møde anerkendelse for jeres forskelligheder, og jeg vil forsøge at hjælpe jer med at bringe jeres forskelligheder i spil bedst mulig måde.

I parterapi hos mig modtager I først en indledende fælles samtale, hvor jeg vil spore mig ind på de udfordringer, som I oplever, og hvor jeg vil undersøge, hvad I håber at få ud af parterapien. Den efterfølgende parsession vil, som udgangspunkt, bestå af 2 individuelle samtaler, der afsluttes med en fælles opsamling. I den individuelle samtale har jeg mulighed for at lære jer hver især endnu bedre at kende. Det gør arbejdet med at få øje på de uhensigtsmæssige mønstre, I fanges ind i, lettere. Formålet med parterapien er netop at kunne bryde de dårlige mønstre I i jeres parforhold let kan havne i. Mønstre som skaber afstand imellem Jer, og som kan få troen på forholdet til at vakle. I parterapi hos mig lærer I at bryde disse mønstre, så I igen kan skabe en tæt kontakt og genopbygge følelsen af kærlighed, nærvær og samhørighed.

 

Jeg arbejder ud fra en emotions- og relationsfokuseret tilgang, hvor der er et særligt fokus på at genopbygge og forstærke jeres relation. I parterapien støttes I til:

1) på et dybere plan at få øje på og forstå de uhensigtsmæssige mønstre, I automatisk kommer ind i med hinanden

2)    at forstå de underliggende budskaber, der ligger bag eksempelvis uheldige kommentarer, tavshed, undgåelse eller eskaleringer af diskussioner.

3) hvordan I på en mere hensigtsmæssig måde kan udtrykke jeres frustrationer og behov, således at jeres relation kan udvikle sig og den følelsesmæssige nærhed genoprettes.

At tage beslutningen om at arbejde på sig selv og sit forhold, er en stor og følsom beslutning. Hvis I som par fra Kolding søger parterapi, kan det derfor være en vis tryghed i at søge uden for bygrænserne og besøge mig i Vejen. 

 

Samtale og værktøjer

Når I fra Kolding vælger at gå i parterapi i Vejen, træder I typisk ind på et helt nyt territorium rent geografisk men også følelsesmæssigt. Det er en proces, der kræver tid og arbejde. Som parterapeut vejleder jeg jer bedst muligt i denne proces, så I slutteligt føler jer tættere forbundede med hinanden.

Derfor indebærer parterapi en række værktøjer, øvelser og metoder, som I løbende vil komme til at arbejde med. Der vil være metoder for jer som individer, men også øvelser, som I sammen skal løse. Parterapi er en proces, hvor I løbende vil opleve, at I nærmer jer hinanden med hjælp fra værktøjerne.  

 

Bryd tabuet

I en hverdag hvor karriere, børn, sex og samliv, kærlighed og fritidsinteresser alle skal gå hånd i hånd, vil der unægteligt opstå gnidninger, spørgsmål og uoverensstemmelser. Det behøver dog ikke være enden på jeres parforhold. 

Det moderne menneske vil gerne agere så selvstændigt som muligt. Derfor er det for mange mennesker tabubelagt at søge hjælp udefra, særligt til noget så intimt som vores parforhold.  Det er også derfor, at det som par fra Kolding kan være nemmere at tage imod parterapi et stykke hjemmefra i min praksis i Vejen.

I er ikke alene. Alle parforhold kan komme ud på et sidespor, hvor der er brug for nye øjne på jer selv, hinanden og jeres fælles relation. For mange par kan det endda resultere i et endnu stærkere bånd efterfølgende. 

Husk at det ikke er en svaghed, at spørge om hjælp, men derimod en styrke. Derfor er der i parterapi hos mig ingen tabuer. 

 

At bryde vanen som vanemenneske

Når jeres forhold først er kørt skævt, kan det være en udfordring at komme tilbage på rette spor. Vi er nemlig vanemennesker, og det medfører en tilbøjelighed til at føle, gøre og sige de samme ting igen og igen – også de negative ting. 

Måske oplever du, at du gentagne gange irriteres over ting, din partner gør, og du hører måske dig selv brokke dig over dem dag efter dag? Ved parterapi styrkes I sammen i, hvordan I kan udvikle en mere hensigtsmæssig kommunikation og forståelse for de bagvedliggende motiver i de ting, I siger, tænker og føler. Jeg har hjulpet mange par fra Kolding gennem parterapi, og hvis I er parate til at arbejde for jeres parforhold, kan I  blive de næste, der finder hinanden igen. 

 

Hvad kan parterapi hjælpe mig med?

Der kan være mange grunde til, at I vælger at søge parterapi. Der findes ingen rigtige og forkerte årsager, men nogle af de hyppige grunde kan være: 

  • Kommunikationsudfordringer
  • Skænderier
  • Manglende nærvær og samvær
  • Problemer i sexlivet
  • Mangel på forståelse
  • Manglende balance i jeres kollektive tilværelse

 

Ingen problemer eller bekymringer er for små eller ligegyldige. Hvis du kan mærke, at noget går dig på i hverdagen og påvirker dit parforhold, kan parterapi være løsningen hertil. 

 

Hvordan ved jeg, om parterapi virker?

Garantien for, om parterapi virker, skal komme fra hjertet hos jer begge to. I er jeres egen garanti for, at I sammen kan se hinanden og jeres forhold med nye øjne. Jeg kan, som parterapeut, pudse jeres briller og lede jer på vej. 

Succesfuld parterapi afhænger blandt andet af, om I har bestemt jer for, at I sammen vil arbejde for at skabe positive forandringer i jeres parforhold. Når I har taget den beslutning, har I også taget første skridt mod et succesfuldt forløb med parterapi.

Det kan være hårdt arbejde, men belønningen er også uvurderlig: Nyfundet tillid, nærvær, respekt og ikke mindst kærlighed.

 

Læs mere omkring parterapi, tvivlsrådgivning og skilsmisserådgivning her