Leder du efter en psykolog i nærheden af Grindsted? Jeg har min praksis i Vejen, der er let at komme til med forskellige former for transport, heriblandt offentlig transport. På denne side kan du læse mere om mig, og om hvordan jeg måske kan hjælpe dig med at komme lettere igennem hverdagen eller hjælpe dig eller jer med en problemstilling. Med speciale i det senmoderne familieliv, kender jeg de problemer der kan opstå i familien eller parforholdet, samt hvordan man kan bearbejde lavt selvværd, efterfødselsreaktioner, sorg og depression. 

Efter en indledende snak, bestræber jeg mig på at give dig en samtale inden for kort tid og på at tilrettelægge vores konsultationer efter dine behov. 

4-trinsforløbet

Jeg arbejder med et 4-trinsforløb, der er med til at strukturere processen omkring dit terapiforløb. Det er vigtigt for mig, at jeg er det rette match for dig og dét du har brug for hjælp til. I første trin kontakter du mig, enten via telefonen eller på mail. Det kan du gøre her. 

I trin to har vi en uforpligtende telefonsamtale, hvor jeg lærer dig og din situation bedre at kende. Dette er en vigtig del af processen, så jeg ved hvordan jeg bedst kan hjælpe dig. For at få det bedst mulige forløb, er det vigtigt at jeg kender dig godt, så jeg kan vurdere, om jeg er den rette til at hjælpe med din eller jeres problemstilling. I tredje trin har vi en indledende konsultation, hvor jeg udover at lære dig og din situation endnu bedre at kende, starter med at forme forløbet, så det passer lige præcis til dig. 

Det sidste trin er de efterfølgende konsultationer, hvor vi arbejder med din problemstilling. Vi tilrettelægger samtalerne efter dit behov. Nogen foretrækker samtaler en gang hver anden uge, mens andre foretrækker længere mellemrum. Der findes ingen præcis opskrift på samtalerne, da de tilrettelægges efter din problemstilling og dine behov. Befinder du dig i Grindsted, er min praksis tæt på i Vejen, der let kan tilgås med offentlig transport.  

At bede om hjælp er ikke en svaghed – det er en styrke

Det kan være utrolig svært for mange at bede om hjælp. Desværre ses det nogle gange som et svaghedstegn, men det kræver utrolig meget mod at bede om hjælp. Både som ung, voksen eller par. Ofte kan vi tænke at ‘ting løser sig, hvis bare jeg gør det her eller siger det her’. Men den korteste vej er ikke altid den mest hensigtsmæssige. 

Oplever du lavt selvværd, efterfødselsreaktioner, går du igennem skilsmisse, eller andet der hæmmer din livskvalitet, kan det være en god idé at mødes med en psykolog og have en uforpligtende samtale. 

Hvordan kan jeg hjælpe dig? 

Jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig eller jer. Jeg er autoriseret psykolog med speciale i det senmoderne familieliv, og har derfor meget viden og erfaring med typiske dagligdagsproblemer og familiære problemstillinger, der kan findes i familielivet. 

Unge

For at få et sundt ungdomsliv, er det vigtigt at den unge lærer at håndtere alle de udfordringer den unge møder på sin vej. Mange problemer kan den unge – med støtte fra netværket – tage hånd om selv, men andre gange vokser problemerne sig så store, at det kan være svært for den unge og netværket at få øje på ‘den rigtige vej frem’. I sådanne tilfælde kan det være relevant at søge hjælp fra en psykolog.

Jeg arbejder blandt andet med de unge om, hvordan de på en god måde lærer at håndtere de mange dagligdagsproblemer og familiære problemer, som følger med dét at være ung i dag. Det kan være høje præstationskrav, følelsen af at være udenfor, at føle sig misforstået og meget andet.

Nogle unge påvirkes også meget af skilsmisse i familien. Det kan for eksempel være at den ene forælder flytter langt væk, og at det traditionelle familiebillede slås i stykker ved at bonussøskende og -forældre følger med i ‘pakken’. Det er vigtigt at tale om, så alle indblandede forstår situationen. Mange unge reagerer ikke udadtil men virker indadvendte, triste og stille. De kan let føle skyld og føle sig alene i deres afsavn til det gamle familieliv. Andre reagerer kraftigere ved at være eksplosive, bebrejdende og afvisende. Det kan være en stor hindring i den unges hverdag, hvis den basale følelse af at høre til i sin familie er truet, og derfor er det vigtig at bearbejde og tale med det unge menneskes forhold til situationen. 

Voksne 

Jeg tilbyder også behandling til voksne, der oplever tvivl i parforholdet, stress, efterfødselsreaktion, lavt selvværd og meget andet. Det kan virke som en daglig kamp, og det kan ofte være svært selv at bearbejde. 

Stress kan for eksempel vise sig på mange forskellige måder og det er ofte forskelligt fra person til person. 

Stress viser sig både med psykiske og fysiske symptomer. Det kan blandt andet være at hukommelsen svigter eller at du føler dig svimmel, samtidig med at du har søvnproblemer eller oplever angst. Det er vigtigt at behandle stress så du kan få en bedre hverdag, og for at mindske chancerne for alvorlige sygdomme. Det er en tilstand, der skal tages hånd om forskelligt, og jeg samarbejder med dig og din læge om, hvornår du er klar til at vende tilbage til arbejdsmarkedet.  

Du kan følge linket for at læse meget mere om samtaleterapi til voksne

Par og familier 

Oplever man udfordringer i parforholdet eller familielivet føles det oftest yderst belastende og som at leve i en ond cirkel. Samtaleterapi kan give nye perspektiver, og være med til at danne mening i problemstillingerne. Det kan blandt andet være i form at skilsmisserådgivning, parterapi eller tvivlsrådgivning. 

At tage skridtet og erkende at man har brug for hjælp, er en rigtig god idé for alle indblandede parter, også hvis der er børn i familien. Man skal være opmærksom på og erkende, at der ikke altid findes én løsning, der stiller alle parter tilfredse, men at det ofte handler om at forstå hinandens perspektiver og respektere, at selvom man er sammen, kan man være forskellige og have forskellige meninger og synspunkter. Samtaleterapi til par og forældre skræddersys til jeres problemstilling, så det passer til lige netop jer. Læs mere om det her – eller kontakt mig hvis I ønsker en autoriseret psykolog og parterapeut i nærheden af Grindsted.